Hoe kies je het beste muziek voor een trouwvideo?

Muziek is een belangrijk onderdeel van jullie trouwvideo. Maar hoe kiezen jullie nummers uit die perfect passen?

Rechtenvrij of commercieel?

Als allereerst kunnen jullie kiezen tussen rechtenvrije en commerciële muziek. Rechtenvrije muziek halen wij uit een muziekbibliotheek. Deze mag je zoveel gebruiken als je wilt, voor welk doel dan ook. Onder commerciële muziek vallen nummers die auteursrechtelijk beschermd zijn door de artiest. Het voordeel van rechtenvrije muziek is dat jullie de trouwvideo overal kunnen delen. Commerciële muziek mag je namelijk niet zomaar gebruiken. Social media platformen zoals Facebook, Instagram en YouTube hebben een beleid dat je alleen deze muziek mag gebruiken met goedkeuring van de maker.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Dit hoeft je alleen niet te weerhouden om voor commerciële nummers te kiezen. Grote kans dat jullie een nummer hebben dat veel voor jullie betekent. Deze kunnen we uiteraard verwerken in de video. Het kan natuurlijk ook dat jij en/of je partner zelf muziek schrijven. Als hier opnames van zijn, passen deze uiteraard ook in de video! Mocht de apparatuur het toelaten, is het zelfs mogelijk om de livemuziek van de ceremonie in de video te verwerken.

Denk er vooral aan dat niks goed of fout is. Of je nu kiest voor the Beatles, Beyonce of nummers van Ronnie Flex; het is jullie dag en jullie video.

Hoeveel nummers kunnen we kiezen?

We adviseren altijd om drie of vier nummers te kiezen. Denk daarbij aan de stijl van de dag en jullie eigen smaak. Hebben jullie een hele actieve bruiloft en willen jullie een wat stoerdere video? Kies dan voor nummers die uptempo zijn en die passen bij de activiteiten. Denk daarnaast ook aan de opbouw. Sluiten jullie de dag af met een groot feest? Kies dan eerst een paar rustigere nummers en ga voor een feestelijk nummer om de video af te sluiten.

De muziek onder beeld

We vragen altijd om van tevoren de nummers aan te leveren, zodat we hier rekening mee kunnen houden met het filmen. Wij zorgen dat de stijl van de video goed aansluit op de muziek.

Komen jullie er zelf niet uit? Wij denken graag met jullie mee! Wij hebben alvast een lijstje uitgekozen voor de nodige inspiratie!

Sluit Menu