Hoe kies ik de juiste videograaf?

Als je gaat trouwen wil je natuurlijk dat alles op en rondom jullie bruiloft perfect is. Dat geldt ook voor de trouwvideo. Maar waar moet je op letten bij het uitkiezen van een videograaf? Wij geven je wat tips!

Wat is jullie stijl?

Van slow motion tot cinematic, of zelfs met dronebeelden. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden waarop jullie trouwvideo gefilmd kan worden. Denk dan ook goed na welke stijl bij jullie past en zoek hierbij de juiste videograaf. Gebruik maken van persoonlijke muziek of extra veel focus op de kleine details? Bespreek jullie wensen en wees vooral niet bang om te vragen naar de mogelijkheden! Je wilt natuurlijk niet dat iemand jullie belooft dynamisch te filmen, om vervolgens te eindigen met een statische video.

Een fotograaf én videograaf

Het zal misschien niet zo snel in je opkomen, maar zorg ervoor dat de stijl van je fotograaf én je videograaf overlappen. Heb je gekozen voor een trouwfotograaf die vooral zwart-wit schiet? Zoek dan een videograaf die daar ook gespecialiseerd in is of geef dit aan. Zo zorg je ervoor dat alle herinneringen binnen hetzelfde plaatje passen. Daarnaast is het een grote plus als jullie fotograaf en videograaf goed samen kunnen werken. Je wilt natuurlijk niet dat je videograaf in de weg loopt tijdens het schieten van de trouwfoto’s, en andersom. 

Ervaring is key

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar zoek iemand met ervaring. En daarmee doelen we niet op iemand die met een camera overweg kan, maar iemand die vaker bruiloften heeft gefilmd. Bezuinig dus niet door te kiezen voor de zoon van jullie buurvrouw, die wel eens video’s op YouTube maakt. Jouw bruiloft is een momentopname. Een fotograaf kan een foto opnieuw schieten, of anders in scène zetten, maar een videograaf kan jullie niet vragen een deel van jullie bruiloft over te doen. Iemand met ervaring zal dan ook aanvoelen wat de belangrijke momenten zijn, en zo niks missen. Emoties worden ongemerkt op beeld gevangen. Bij een goede videograaf vergeet je dat die er is, en daardoor kunnen zowel jullie, als jullie gasten volledig opgaan in het moment.

De kracht van audio

De kracht van een video zit grotendeels in de audio. Als de muziek niet mooi met het beeld synchroniseert, of overgangen net verkeerd zijn, zal je video lang niet zo mooi worden. Je wilt voorkomen dat het een onsamenhangend geheel wordt. Daarom is het belangrijk dat jullie videograaf verstand heeft van audio. Hoe mooi de beelden ook zijn, een slechte audio kan die teniet doen.

Open communicatie

Natuurlijk kies je een videograaf voor zijn of haar technische expertise, maar het is ook belangrijk dat de videograaf jullie snapt. Zoek iemand die met jullie meedenkt, communicatief vaardig en eerlijk is. Zo haal je het beste uit jullie trouwvideo, zonder teleurgesteld te worden. Ondanks dat een videograaf gewoon aan het werk is, is diegene wel een gast op jullie bruiloft. Alle intieme momenten zullen niet aan hun voorbij gaan. Het is dan ook extra fijn als jullie weten wie jullie uitnodigen en persoonlijke aansluiting vinden.

Bezuinig niet

Zoals we al eerder zeiden, is het niet verstandig om te bezuinigen op een videograaf. Alle bovengenoemde tips hebben invloed op de prijs. Je wilt natuurlijk dat jullie trouwvideo op een professionele manier wordt geschoten. Een videograaf met duurdere en betrouwbaardere apparatuur zal dan ook wat meer kosten. Maar dat komt jullie video alleen maar ten goede. Denk bijvoorbeeld aan hogere beeldkwaliteit, scherper geluid, en niet te vergeten, betrouwbare harde schijven, zodat jullie video niet verloren gaat door een crash.

Tot slot, het is jullie dag! Kies een videograaf die bij jullie past, en wees vooral niet bang om vragen te stellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Bruiloft Tijger? Kom met ons in contact!

Sluit Menu